Resultaten voor enschede museum twente

enschede museum twente
Museumnacht Enschede Zaterdag 07.11.2020.
Tussen 19.00-0.00 uur openen verschillende culturele instellingen in Enschede hun deuren voor bezoekers van de museumnacht. Geniet samen met vrienden van onder andere muziek, kunst, workshops, film, theater, djs en speciale rondleidingen in de vele culturele instellingen die Enschede rijk is.
Home Tetem.
Maker Festival Twente. In de media. Werken bij Tetem. Nu te zien. Blijf op de hoogte. 22 februari, 2019 Technologie is het nageslacht van de mens. Uit Hollywood komen met regelmaat dystopische films waarin machines de baas zijn geworden. Tegelijkertijd zijn er ook veel utopische geluiden over technologie, bijv. dat technologie de milieuproblematiek gaat oplossen. Ik denk dat de. 08 februari, 2019 Talentontwikkeling op maat. Esther Verra werkt sinds een aantal maanden bij Tetem als Programmamedewerker Talentontwikkeling. Voorheen werkte Esther bij het Stedelijk Museum in Amsterdam. We zijn benieuwd hoe de nieuwe werkplek en functie haar bevallen. 11 januari, 2019 2019: Betreden van nieuwe, onbekende werelden. De start van een nieuw jaar geeft mij altijd een energiek en nieuwsgierig gevoel; wat gaan we doen, wat willen we bereiken, wat gaat er nog meer op ons pad komen? 19 december, 2018 2018: Nieuwe partnerschappen en verbindingen. Tetem had een goed jaar! Er is veel gebeurd, veel gerealiseerd en waardevolle opbrengsten zijn behaald. Het jaar stond vooral in het teken van nieuwe partnerschappen en verbindingen met omliggende gemeenten. Bekijk alle blog items. 7523 ZL Enschede.
Cosmos sterrenwacht en planetarium Lattrop Overijssel DE DONKERSTE STERRENWACHT VAN NEDERLAND.
Op één van de mooiste plekjes in Twente, vlakbij het beroemde stadje Ootmarsum, ligt de Cosmos sterrenwacht. De sterrenwacht beschikt over verschillende expositieruimtes, het Astro Theater, een prachtig planetarium en de grootste telescoop van Nederland. Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart: Nationale Sterrenkijkdagen.
Museumkids. De Museumfabriek Museumkids.
25% van de inspecteurs vindt dat dit museum gaat over Geschiedenis. Ben je naar De Museumfabriek geweest, maar heb je dit museum nog niet geïnspecteerd? Inspecteer dit museum. De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken.
TwentseWelle in Enschede, Nederland Zoover.
Nederland Overijssel Enschede. 1.4km van centrum. 7 pascal 12-08-2017. mooie plek om te knutselen. het museum is behoorlijk veranderd in de laatste jaren met wisselende exposities. de focus ligt nu met name op het doen, kinderen kunnen er van alles doen, microscoop bekijken, zelf weven, kleuren, timmeren etc. het lijkt nu met name een knutselmuseum geworden gericht op kinderen. toon volledige review. Nuttige review 0. 9 Gert 13-11-2015. Een waardevol museum. We verwachten in een soort textielmuseum terecht te komen. De baliemedewerkster vertelt ons enthousiast over de collectie, waar uiteindelijk toch OOK textiel in zit. Voor twee notoire museumbezoekers Jazeker, gepensioneerden met museumkaarten en NS-dagen! is dat dan een uitdaging. Geen moment spijt van gehad, want Museum Twentse Welle is een waardevol museum gebleken. Dat geldt voor zowel het gebouw, mooi en verzorgd, als de inrichting, waaraan heel veel zorg en denkwerk besteed is. Een vondst vinden wij de gestapelde vitrines en de ladenkasten, waarin zoveel te zien is dat anders in een depot verdwenen zou zijn. Samen met de belichting is het nu een sfeervol geheel geworden. Natuur, archeologie, techniek, paleontologie met elkaar verbonden tot een verhalenboek over Twente, met Herman Finkers in het Twents op de audiotoer!
Museum TwentseWelle Enschede, Overijssel Info en Reviews Uitzinnig.nl.
Twentse Welle is gevestigd in het Rozendaal in Enschede. Een opvallend gebouw dat is herrezen uit de resten van een oude textielfabriek. De mix van oud en nieuw geeft dit gebouw een bijzondere sfeer. Het interactieve museum vertelt het verhaal van het menselijk avontuur; hoe de mens de grenzen van zijn bestaan opzoekt met Twente als basis.
Oudheidkamer Twente.
De schatbewaarders van het Twentse erfgoed. De Oudheidkamer Twente voelt grote verantwoordelijkheid voor het behoud van Twentse gebruiken en het cultureel erfgoed. Daarom noemen wij onszelf de schatbewaarders van het Twentse ergoed. Ruim honderd jaar geleden werd de Oudheidkamer Twente opgericht door Twentse fabrikantenfamilies.
Rijksmuseum Twenthe Uit in Enschede.
De musea in Enschede gaan weer open vanaf 1 juni! Voorafgaand aan je bezoek koop je tickets met een vaste starttijd via de website. Op die manier zijn er nooit te veel bezoekers tegelijkertijd in het museum. Tickets bestellen kan via de website.
TwentseWelle gaat door als De Museumfabriek Enschede AD.nl. Weer. Service. Zoek. Sluit. Menu. Sluit. Weer. Zoek. Zoek. Sluit. Facebook. Mail. Mail. Whats App. Sluit. Volledig scherm. Volledig scherm. Alarm. Pijlen. Net binnen. Play. Play. Pijlen. Deel. Fa
Er" zijn voldoende andere culturele instellingen in de buurt met Twente in de naam, zoals het Rijksmuseum Twenthe." Met de naamswijziging wil het museum de nieuwe koers markeren die er sinds de fusie met het Rijksmuseum Twenthe twee jaar geleden is ingezet. Het museum is fundamenteel veranderd, aldus Odding. We willen een naam die daarbij past en aangeeft waar het museum voor staat." Ook op de deur prijkt al de nieuwe naam. @ Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede.
Bekijk alle musea in Overijssel op Museumkwartier.nl.
De Hanzesteden kennen een rijke historie en het is er heerlijk fietsen en wandelen. Een bezoek aan Overijssel is voor een bezoek aan een museum ook meer dan de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld eens Museum TwentseWelle, Rijksmuseum Twenthe, Natura Docet Wonderrrijck of de echte Grolsch brouwerij in Enschede.
Cultuursnuivers Villapark Eureka.
Museum Wendezoele in Delden155km., Alles over de landbouw en veeteelt in Twente in de jaren 1900 1960. Museum Palthehuis in Oldenzaal 57km., Het vroegere woonhuis van de familie Palthe uit Oldenzaal. Rijksmuseum Twenthe in Enschede 128km., Tentoonstellingen van hedendaagse, moderne en klassieke kunst.
Musea en galerieën in Twente Hotel t Kruisselt.
Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen, ieder met zn eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zon 100 jaar geleden. Het museum vertelt ook het verhaal van de Heeren, de bestuurders van vroeger, de commandeur, de Drost en de Hofmeier. Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Toegangsprijs 750, Museumkaart gratis. Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Contacteer ons